Vintage sieraden voor een leuke funky en flirty kledingkast!

Ja! Het is waar. Vintage sieraden voegen die speciale vonk bij aan je garderobe die je gewoon niet kunt vinden in moderne accessoires. Als je niet veel ervaring hebt met vintage oorbellen, broches en andere vintage stukken, dan denk je misschien dat ‘vintage’ oud en benauwd betekent. Maar dat is gewoon niet het geval.

Vintage kerstballen komen in een enorme verscheidenheid aan vormen, maten en kleuren. Hoewel het waar is dat je zeer elegante en uitgebreide stukken kunt vinden, zijn er ook een groot aantal vintage accessoires die schreeuwen ‘meisjes willen gewoon plezier hebben.’ Dus, als je een luxe broche wilt om op je favoriete jurk te dragen voor een debutante bal, dan heb je geen probleem met het vinden van een dergelijk item in de vintage arena. Aan de andere kant, als je gewoon een fantastisch paar kleurrijke, funky oorbellen wilt om met je favoriete Jean-jas te gaan kun je ze gemakkelijk vinden als je vintage winkelt.

Er is zo’n enorme inventaris van vintage juwelen die ik niet kan beginnen te vertellen over alle beschikbare keuzes voor jou. Maar laten we eens kijken naar enkele van de interessantere en leuke vintage schatten.

Diverse kleuren

Tijdens wat vaak bekend staat als de kunsten en ambachtelijke tijdperk, waren sieraden eenvoudig in ontwerp, ingewikkeld gemaakt, en vrij kleurrijk. In deze periode vinden we grote stukken die gekleurd glas, gekleurde stenen zoals turquoise en amethist, en geëmailleerd zijn. Je kunt deze fantastische vintage items dragen met zo ongeveer alles in je kast.

Dan is er de art nouveau-periode die begon met Franse ontwerpers. Deze stukken hebben een mystieke gevoel en zijn doordrenkt met vrouwelijkheid. De lijnen zijn meestal soepel, gebogen en stromen op deze sieraden. Deze items werden over het algemeen gecreëerd rond dingen die in de natuur zijn gevonden. Je ziet libellen, nimfen, bloemen en dergelijke in de vintage oorbel, kettingen, ringen en andere stukken uit dit tijdperk. Voeg een grillige touch toe aan een edgy outfit door een vintage ketting of armband toe te voegen.

Art-Deco

Sieraden uit het Art Deco-tijdperk is oogverblindend en vet. Zoek naar geometrische vormen met sterke hoeken en lijnen. Pijlen, sphinxes, raketten en scarabs zijn enkele algemene thema’s die je in deze stijl ziet. Lange oorbellen en flapper kralen zijn vooral leuke vintage items uit deze periode. Fijne sieradenstukken van deze tijd bevatten veel platina en wit goud. Veel van de kostuumjuwelen is leuk omdat het is gemaakt van een echt diverse groep materialen. Bakelite en celluloid plastics werden vaak gebruikt en creëren een funky beat wanneer ze worden toegevoegd aan je favoriete jurk of jas.

Vanaf nu denk je ‘vintage’ niet saai en oud. Denk aan plezier, funky en flirterig!