Stone Island Shadow Project kopen

Stone Island Shadow Project kopen?

Een van de meest bijzondere kledingmerken komt uit Italië: Stone Island. Stone Island Shadow Project is aparte tak binnen het Italiaanse merk en is een van de meest onderscheidende en innovatieve kledingmerken op de markt. In dit artikel vertellen we je meer over het kledingmerk en waarom je een Stone Island Shadow Project kledingstuk zou willen kopen.

Het ontstaan van Stone Island Shadow Project

Stone Island Shadow Project is een samenwerking tussen hoofd designer (en CEO) van Stone Island, Carlo Rivetti, en het designteam van ACRONYM, onder leiding van Errolsomn Hugh. Het idee en de naam voor dit project kwam tijdens een etentje. ‘De kledinglijn is onderdeel van Stone Island. Ondanks dat het in de schaduw staat van dit merk heeft het wel een eigen karakter en leidt het zijn eigen leven, aldus Rivetti. De lijn bestaat uit eigentijdse niche bomberjacks, hoodie vesten en lange jassen.

Stone Island en de maritieme achtergrond

Shadow Project is dus een lijn binnen het bekende merk voor luxe herenkleding, Stone Island. Het merk zelf is opgericht in 1982 door de Italiaanse ontwerper Massimo Osti. Zowel de naam als het logo als de stof van de kleding heeft een maritieme achtergrond. Allereerst vernoemde Osti het merk naar zijn boot. Maar ook haald hij inspiratie uit de romans van schrijver Joseph Conrad, welke de termen ‘stone’ en ‘island’ vaak gebruikte in zijn boeken. En dan de stof: Stone Island vestigde zich op de markt dankzij een nieuw ontdekte zeildoekachtige stof, genaamd Tela Stella. Voeg daar het kompas-logo aan toe en je hebt het maritieme plaatje compleet.

Het logo is op veel kledingstukken afneembaar, omdat het vastzit door middel van knoopjes. Bij de broeken is de patch – zoals het logo wordt genoemd – op de achterzak te vinden. Op de Stone island jassen zit het label op de rechtermouw, net als bij de truien. Je kunt het dus verwijderen om zo je kledingstuk een wat formelere look te geven.

Doorgewinterde voetbalsupporters

Stone Island werd in het Verenigd Koninkrijk en Europa snel opgepikt. Dat kwam mede dankzij een subcultuur van doorgewinterde voetbalsupporters met een voorliefde flitsende designerlabels: Terrace Casuals. Stone Island ging in 2014 de samenwerking aan met Supreme en daardoor werd het merk ook erg populair aan de andere kant van de Altantische oceaan. Artiesten als Drake en Travis Scott droegen het merk ook veelvuldig waardoor zij het onder aandacht brachten onder een nieuwe doelgroep.

Stone Island Shadow Project kopen?

Stone Island Shadow Project kopen heeft een prijskaartje. Maar daarvoor krijg je stijl en kwaliteit terug. De reden waarom Stone Island zo populair is, is dat het hoort bij een subcultuur. Het is niet te aanwezig met marketing, waardoor het niet als mainstream voelt. Veel jongeren dragen een Stone Island kledingstuk, maar ook mannen die al iets ouder zijn dan een ‘jongere’ lopen weg met dit merk. Waarom jij ook een Stone Island Shadow Project wil kopen, is natuurlijk aan jou. Maar als jij je houdt van subtiel aanwezige merken welke een eigen unieke kledingstijl hebben? Dan is Stone Island een merk voor jou.