Overhemd zo netjes mogelijk strijken: tips & tricks

Heb je een belangrijke meeting binnenkort? Of wil je er graag netjes uitzien op je date? Een gekreukt overhemd geeft toch een minder nette indruk. Een shirt of blouse ziet er het beste uit als het glad gestreken is, maar strijken is waarschijnlijk niet je favoriete bezigheid. Het is ook nog eens een tijdrovende klus, zeker als je meerdere overhemden moet strijken. Je kent waarschijnlijk de basics al, maar met deze tips wordt een overhemd strijken net iets makkelijker. 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Voordat je begint met strijken, is het belangrijk om naar het waslabel van het overhemd te kijken. De meeste overhemden kunnen op dezelfde manier worden gestreken, maar kijk toch altijd even naar de wasinstructies om verrassingen te voorkomen. De beste manier om een blouse te strijken, hangt namelijk af van de stof. Stel vervolgens het strijkijzer in op de juiste temperatuur en stof (katoen of linnen etc.) en laat deze opwarmen voordat je het gebruikt. Leg het overhemd altijd binnenstebuiten op de strijkplank. Zo zorg je ervoor dat de buitenkant langer mooi blijft. 

Tips om een overhemd zo netjes mogelijk te strijken

Heeft het strijkijzer de gewenste temperatuur bereikt en ligt het overhemd netjes op de strijkplank? Dan kun je nu beginnen met strijken. Voor het beste resultaat volg je de volgende stappen:

  1. Begin met het strijken van de kraag. Maak de kraag plat en strijk eerst de onderkant.
  2. Strijk vervolgens de mouwen door gelijke bewegingen te maken. Maak deze bewegingen zowel omhoog als omlaag.
  3. Dan strijk je de voorkant van het overhemd. Werk van boven naar beneden.
  4. Leg vervolgens de achterkant van de blouse op de strijkplank en strijk opnieuw van boven naar beneden.
  5. Zet vervolgens het strijkijzer uit en hang het overhemd op een hanger om het zo glad mogelijk te houden.

Nooit meer strijken met een strijkvrij overhemd

Heb je ook zo’n hekel aan strijken? En lijkt je een hemd niet hoeven strijken ideaal? Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar er zijn gewoon strijkvrije overhemden verkrijgbaar. Deze overhemden zijn gemaakt van kreukvrij katoen en hoeven dus nooit gestreken te worden. Zitten er toch wat kreukels in de stof? Dan maak je het hemd alleen een beetje vochtig en hang je deze vervolgens op. Makkelijk, toch? De beste strijkvrije overhemden vind je op hemdvoorhem.nl