schoolgirl, graduate, girl-2326510.jpg

Look good op je BBQ met deze schorten

Schorten zijn al honderden jaren de beste vriend van elke kok. Inderdaad werden schorten door zowel mannen als vrouwen gebruikt lang voordat ze in de jaren vijftig op televisie werden gezien. Vroeger werd het geassocieerd met vrouwen die de huisvrouw moesten zijn en je zag ze zelden zonder schort. Vroeger was het langer dan het nu is, bijna als een extra kledingstuk dat boven de jurk wordt gedragen. Er werd meer nadruk gelegd op de functie ervan, namelijk het beschermen van de outfit die binnen werd gedragen tegen het verzamelen van vuil van dagelijkse huishoudelijke taken. Aangezien er in die tijd geen wasmachines of geavanceerde stoffen waren die gemakkelijk te wassen waren, was het essentieel om ze te beschermen door ze te dragen.

Naarmate de technologie langer werd, werd het korter, en zo ontstonden knielengtes. Schorten kunnen gemaakt zijn van katoen of een mengsel van katoen en polyester, waardoor ze gemakkelijker te wassen zijn. In fabrieken worden rubberen schorten gebruikt. Bijna alle dienstmeisjes, serveersters, slagers worden gezien met sportieve schorten. Er zijn twee soorten schorten, nl. een die begint bij de taille eronder en de andere is het slabbetje dat begint van de nek tot de knie. Deze laatste bestaat uit een riempje in de nek en twee linten in de taille om achter vast te knopen.

De huidige, in tegenstelling tot vroeger, zijn meer in de mode dan alleen functionaliteit. Er zijn schorten voor alle soorten mensen beschikbaar, zoals kinderschorten, herenschorten, bruidsschorten, moeder-dochterschorten, eenzijdige schorten, omkeerbare schorten, tienerschorten enzovoort. De verschillende ontwerpen die op de markt verkrijgbaar zijn, maken het dragen van een schort een modestatement, waardoor het proces van huishoudelijke taken zoals koken nogal interessant wordt. Mannen zijn tegenwoordig meer geïnteresseerd in koken en ze gebruiken deze schorten ook vaak. Hoewel vrouwenschorten in grote variëteiten van ontwerpen verkrijgbaar zijn, zijn mannenschorten normaal gesproken gestreept of effen.

Er is een ander soort schort bekend als BBQ (barbecue) schorten die dikker van stof zijn zodat het beschermt tegen vet en grillspetters. Voor vrouwen is het een uitzonderlijk goed idee om hun man een bbq-schort cadeau te doen en door er een persoonlijk tintje aan toe te voegen, kunnen ze de naam van hun dierbaren erop drukken. Behalve mannen worden ook kinderen gezien die slabbetjes en schorten dragen, in tegenstelling tot vroeger. In feite zijn kinderen degenen die schorten het meest nodig hebben omdat ze rommelige eters zijn en als ze zoiets als een kunstwerk doen, zal er zeker een puinhoop gebeuren. We hebben ook speciale vlam- en vlekbestendige schorten die geweldige opties zijn voor kinderen die gemoedsrust geven aan hun ouders.

Nieuwe digitale technologie voor het bedrukken van stoffen heeft de kosten van op maat gemaakte bedrukte stoffen verlaagd, waardoor men accessoires zoals schorten kan personaliseren en cadeau kan doen aan hun aanstaande bruiden en hun valentijnskaarten. Zo commercialiseerde een ander genre van schorten, bekend als bruids- en valentijnsschorten. Hoewel bruidsschorten normaal gesproken wit van kleur zijn met aangepaste berichten erop geschreven, waaronder de naam van de bruid of grappige pakkende berichten voor die luchtige momenten, bevatten de valentijnsschorten ongetwijfeld veel rode kleur en sportharten en rozenontwerpen erop .

Dus BBQ schorten die in het verleden meer een fashion statement zijn geworden vanwege hun functionaliteit, zouden nooit uit de mode raken. Het is iets dat blijft evolueren en wordt vaak in de meeste huizen aangetroffen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *